torstai 3. elokuuta 2017

Ajatusvirheet 7

Savon reissun jälkeen vähän ajatusvirheitä.. Oli ihan mahtava reissu siitä huolimatta että rakas lapsuudenjärvi oli edelleenkin täynnä sinilevää. Siis oletan että viime vuoden flunssat johtui tästä silloin

ei niin näkyvästä levästä. Nyt oli onneksi tooodella helposti havaittavissa. Hauskaa näissä savolaisissa on se täydellinen kieltämisen taito.. Ei siellä mitään levää ole. Se on vaan siitepölyä.. koivusta (kukki muuten toukokuussa) tai kuusesta (kukki muuten kesäkuussa)... Kyllähän siellä saattaa vähän ihottumaa tulla.. Juu-u. No ei otettu kahden herkkiksen kanssa riskejä. Onneksi siellä oli kaunista ja rauhallista. Melkein kun olis oma mökki. Toistaiseksi oon päässyt livahtamaan ilman velvollisuuksia sinne. Niin melkein ku oma. Me vaan chillattiin :)

Tappionkammo - Miksi ilkeät kasvot kiinnittävät huomiomme nopeammin kuin ystävälliset kasvot
Kivikautinen jäänne. Jokaista hyvää asiaa kohti löytyy viisi huonoa. Yritä tässä nyt sitte olla onnellinen. Hyviä asioita löytyy varmasti, jopa enemmän kuin pahoja. Silti se kadonnut pankkikortti vie voiton. Voi ketun ketun kettu. Painoarvoa annan kyllä sille, että entinen naapuri pelasti itseni ja lapset (serkunkin lapset) kassalla. Ja sille että lähimaksuominaisuudesta huolimatta rahaa ei ollut tililtä hävinnyt. Olisi jäänyt vuokra maksamatta. (Kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen on unohtunut. Pitäisi aloittaa taas.)
 Tappionkammoa voi muuten käyttää yrittäjänä hyväksi. Jos perustelen asiakkaalle mitä kamalaa voi tapahtua ellei hän osta tuotetta/palvelua se saa asiakkaan ostamaan todennäköisemmin kuin se että kerron mitä hyvää tästä seuraa. Hmm. Luulisi mainosfirmojen jo tajunneen tämän.

Sosiaalinen löysäily - Miksi tiimit ovat laiskoja
Hevosvankkureilla testattu. Kaksi hevosta ei vedä taakkaa kaksi kertaa tehokkaammin, vaan hevoset käyttävät vähemmän voimaa kumpikin. Miksi laittaa kaikki likoon, kun vähemmälläkin selviää? Ihana sosiaalinen löysäily. Kannatan! Tämä kuulemma tapahtuu tiedostomattomasti ja silloinhan siitä on jotain hyötyä. Ainakin siellä kivikaudella. Mitä enemmän porukkaa, sitä enmmän löysäilyä. Mutta hei! Ei milloinkaan sata prosenttista löysäilyä.

Eksponentiaalinen kasvu - Miksi kokoon taiteltu paperiarkki ylittää ajattelukykymme
Se tosiaan ylittää. Arvatkaapa kuinka paksu tulee 0,1 millin paksuisesta paperista, kun sen taittaa kahtia 50 kertaa (maaginen raja paperin taittamiselle matematiikan ulkopuolella on seitsemän kertaa. Kokeile, jos et usko)? SATA MILJOONAA KILOMETRIÄ! Mieti tätä sitten kun joku sanoo universumin laajenevan eksponentiaalisesti.

Voittajan kirous - Kuinka paljon maksaisit yhdestä eurosta
Huutokaupan voittaja on useimmiten se häviäjä. Älä milloinkaan osallistu huutokauppoihin. Piste. Jos kuitenkin osallistut, määrää ehdoton kattohinta ja vähennä siitäkin se 20 prosenttia.

Attribuution peruserhe - Älä koskaan kysy kirjailijalta, onko hänen romaaninsa omaelämänkertainen
Atribuutioerhe on siis se että tapahtumiin laitetaan yksi henkilö vastuuseen. Esim. (mä en muuten seuraa mitään urheilua, mutta menkööt) Suomen Leijonat sai kultaa sen ja sen valmentajan ansiosta. Valmentajalla on varmasti merkitystä. Ei vaan niin paljon kun kuvitellaan eli Atribuutioerhe. Kielteisissä tapahtumissa se vielä korostuu. Vai onko joku eri mieltä siitä että Hitler aiheutti toisen maailmansodan. Kova jätkä. Saattaahan olla että sadoilla muillakin asioilla oli osansa tässä... Niinku sosiaalisella löysäilyllä, sosiaalisella vahvistuksella ja auktoriteettiharhalla... Plus monilla muilla sattumilla. Ihmiset vaan nyt on hirveen kiinnostuneita toisista ihmisistä. Taas tullaan sinne kivikauteen. Meidän oli pakko olla kiinnostuneita tai ei jatkettu sukua. Nythän tää menee jännäksi, kun kaiken maailman sosiaalisesti rajoittuneet jatkaa sukua (mm. allekirjoittanut). Minkälainen geenipooli mahtaa muutaman sadan vuoden päästä olla valloillaan.. Voihan tuo erilaistuminen kestää vielä muutama tuhat vuotta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti